Covid- en griepvaccinatie

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 08:32

De herfst is in het zicht en deze brengt vermoedelijk opnieuw een toename van de covid-infecties met zich mee. Binnenkort zal er een nieuwe vaccinatie beschikbaar zijn, die ons weer wat extra kan beschermen tegen de nieuwe varianten. Dit zal voornamelijk voor ouderen en kwetsbare mensen erg belangrijk zijn. U kan zich in de praktijk laten vaccineren op onze vaccinatiezaterdagen of tijdens de week bij onze verpleegkundige  (bel of mail hiervoor naar ons secretariaat). 

Het covid vaccin zal nadat u een afspraak heeft gemaakt beschikbaar zijn in de praktijk. Dit wordt gratis door de overheid beschikbaar gesteld en hiervoor hoeft u zelf niets te ondernemen. Het griepvaccin moet u wel eerst bij de apotheek afhalen, thuis in de koelkast bewaren en meenemen naar de praktijk op uw vaccinatieafspraak. Hiervoor heeft u geen voorschrift meer voor nodig.

Het covid- en griepvaccin mogen samen toegediend worden. Dit is veilig. Wilt u het toch apart laten toedienen, hou er dan wel rekening mee dat u er best minimum 14 dagen tussen laat.

Gezien de beperkte houdbaarheid van het covidvaccin is het voor ons heel belangrijk om te weten hoeveel patiënten er komen. Om die reden kunnen we dus geen vaccinaties tijdens de reguliere raadpleging toedienen maar alleen tijdens de voorziene vaccinatiemomenten.