De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan veranderen frequent, kijk daarom best op info-coronavirus.be, voor de meest betrouwbare en recente informatie.

Zit je met vragen over de coronatesten? Ga dan even naar de handige website mijncoronatest.be, deze maakt je wegwijs tussen de verschillende bestaande tools. 

Je laten vaccineren blijft uiteraard de beste maatregel. Zo zijn ook al onze artsen in de praktijk gevaccineerd tegen het coronavirus. Twijfel je nog om je te laten vaccineren? Hier kan je meer info vinden over de voor- en nadelen. 

Symptomen?

Heb je klachten die mogelijks passen bij een coronavirus infectie? Via de zelfevaluatietool kan je jouw klachten ingeven en kijken of je een test voor covid nodig hebt. Zo ja, zal je automatisch een code krijgen en kan je zelf een afspraak maken in een testcentrum. Bij ernstige klachten, kan je uiteraard naar de praktijk bellen. 

Testcentrum

Wordt je verwezen naar het testcentrum? Indien je recht hebt op een terugbetaalde test zal je een testcode ontvangen via sms. Hiermee kan je zelf een afspraak maken in een testcentrum naar keuze. Ga naar mijngezondheid.be, meld je aan met eID of Itsme en klik op 'afspraak maken voor een test met een code'.