Herfstvaccinaties 2023-2024: Covid en Griep

Deze herfst vaccineren we tegen covid en tegen griep. Absoluut aangeraden voor iedereen die ouder is dan 50 jaar en/of een chronische ziekte heeft zoals suikerziekte, hartzwakte, hoge bloeddruk, meerdere geneesmiddelen neemt, longziekten zoals astma en COPD... Ook aan zwangere vrouwen wordt sterk aangeraden zich te laten vaccineren.

 

Het covid vaccin zal nadat u een afspraak heeft gemaakt beschikbaar zijn in de praktijk. Dit wordt gratis door de overheid beschikbaar gesteld en hiervoor hoeft u zelf niets te ondernemen. Voor de griep kan u zich deze herfst in onze praktijk laten vaccineren (vanaf 14 oktober). Het griepvaccin moet u wel eerst bij de apotheek afhalen, thuis in de koelkast bewaren en meenemen naar de praktijk op uw vaccinatieafspraak. Hiervoor heeft u geen voorschrift meer voor nodig.

Het covid- en griepvaccin mogen samen toegediend worden. Dit is veilig. Wilt u het toch apart laten toedienen, hou er dan wel rekening mee dat u er best minimum 14 dagen tussen laat. 

 

Gezien de beperkte houdbaarheid van het covidvaccin is het voor ons heel belangrijk om te weten hoeveel patiënten er komen. Om die reden kunnen we enkel vaccinaties toedienen tijdens de voorziene vaccinatiemomenten.

 

Maak dus snel nog een afspraak door te bellen (09 230 86 68) of mailen (info@praktijkdemerel.be) naar ons secretariaat. Voor een covid vaccinatie kom je best nog in oktober langs. Een griepvaccinatie kan van midden oktober tot midden december.

 

Meer info over de vaccinaties vind je op de website 'Laatjevaccineren.be'